Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Het historische
hart van Paramaribo
is sinds 2002 een UNESCO Werelderfgoed Site vanwege het unieke en sinds driehonderd jaar onveranderde, buitgengewone karakter van deze’wooden city’. De prachtige stad staat vol monumentale panden. Helaas verkeren sommige daarvan in slechte staat.
Financiële steun
is hard nodig
om panden aan te kopen, te restaureren en weer een nieuwe bestemming te geven. Door de slechte economische omstandigheden is de hulp van het Surinaamse bedrijfsleven en particulieren beperkt. Daarom hebben Stadsherstel Suriname, Stadsherstel Amsterdam en het Prins Bernhard Cultuurfonds de krachten gebundeld sinds 2018 en het Themafonds Surinaams Erfgoed opgericht.
Coffee Mama
verbindt het verleden
met het heden door middel van donaties aan het Themafonds Surinaams erfgoed. Deze donaties zijn opbrengsten vanuit de verkoop van de koffieblikken. Elk jaar worden er collectors items uitgebracht. De inhoud van een koffieblik is 250 gram en zijn gemaakt van zwerfaval uit Suriname.